Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Serca duszone z pieczarkami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Serca dokładnie oczyść, umyj, przekrój na pół. Pieczarki (najlepiej małe) obierz, oczyść, pokrój na połówki. Cebule obierz, pokrój w talarki. Marchewki oczyść, umyj, pokrój w kostkę.
Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj serca, marchewki i pieczarki, pokrusz kostką rosołową, zalej wodą, wymieszaj. Duś na małym ogniu pod przykryciem do miękkości.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość porcji: 8. Cena za porcję: 2 zł.
Przepis przysłała Agnieszka Natkowska z Szerominka.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie