Do góry

Desery Przepis na:

Sernik

Sernik

Autor: figg

Przepisów i artykułów: 57 Ocena: 1242

Dodano: 19.01.2014

Odsłon: 9506

Ten przepis mam od swojej babci i jest to nasz ulubiony sernik:-))

Składniki

  • Ser biały z wiaderka lub twaróg zmielony 1kg
  • Grysik 1szkl.
  • Cukier 1szkl.
  • Jajka 8szt.
  • margaryna 1szt.
  • aromat pomarańczowy, rodzynki lub żurawina
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę a następnie dodawać po kawałku margaryny miksując. Teraz powoli dodajemy grysik, po łyżce sera a na koniec pianę z ubitych białek, aromat i rodzynki.
    Pieczemy 1 godzinę w 190 stopniach. jeżeli zbyt nam się przyrumieni wierzch można go przykryć folią. Piekę go w tortownicy 24cm. Studzimy przez chwilę w uchylonym piekarniku po czym wyciągamy. Tym razem posypałam go cukrem pudrem na prośbę syna ale najczęściej polewam go roztopioną gorzką czekoladą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 26 grudnia 2014 jeden z najlepszych serników jakie jadłam, bardzo, bardzo polecam :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 19 lutego 2014 muszę upiec w najbliższym czasie, Kasiu, powiedz mi czy manna jest mocno wyczuwalna w serniku? jeśli tak, to bosko, bo ja uwielbiam :) Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

zlytygrysek 20 stycznia 2014 Gapa ze mnie i imbecyl , bo przecież oceniają smakerowicze przepis na Twój pyszny sernik, a ja miałem na myśli wystawienie komentarza pod tym przepisem A więc przepraszam oceniających za mój ewidentny błąd :))

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

zlytygrysek 20 stycznia 2014 Wspaniały sernik i zasługuje na najwyższą ocenę. Musisz Figg wybaczyć ,że Ciebie nikt nie ocenia, ale taka są wszyscy zajęci oceną indyka i łazanek ,że zabrakło im czasu , aby Twój przepis zauważyć :)) Pozdrawiam. Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń