Do góry

Desery Przepis na:

Sernik borówkowy na zimno

Sernik borówkowy na zimno

Autor:

Przepisów i artykułów: 214 Ocena: 1366

Dodano:

Odsłon: 5253

Połączenie sernika na zimno ze słodką borówką i spodem ciasteczkowym to strzał w dziesiątkę! Zachwyca smakiem i swoją delikatnością.

Składniki

  • spód
  • 200 g ciastek owsianych
  • 60 g masła rozpuszczonego
  • masa
  • 300 g śmietanki kokosowej lub 30%
  • 600 g twarogu
  • 100 g słodzika/cukru
  • 20 g żelatyny + 50 ml wody
  • 400 g borówek (lub jagód) + do ozdoby
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciastka kruszymy i miksujemy z masłem. Wykładamy nimi spód formy (24) i wstawiamy do zamrażarki.

  2. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie i studzimy. Śmietankę ubijamy, jagody miksujemy (jeśli mrożone, odlewamy nadmiar wody).

  3. Twaróg miksujemy ze słodzikiem/cukrem, następnie dodajemy śmietankę i jagody, na koniec żelatynę. Wszystko dokładnie miksujemy. Masę przelewamy na schłodzony spód i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń