Do góry

Desery Przepis na:

Sernik brzoskwiniowy

Sernik brzoskwiniowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8451

Dodano:

Odsłon: 0

Wypróbowany przepis na "Sernik brzoskwiniowy"

Składniki

  • kilogram mielonego twarogu
  • 4 jajka
  • 3 łyżki masła
  • 8 łyżek cukru
  • cytryna
  • 2 łyżki kaszy manny
  • 3 brzoskwinie
  • paczka herbatników kakaowych
  • tłuszcz i tarta bułka do formy
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Żółtka utrzyj z cukrem i łyżką wrzątku. Twaróg zmiksuj z masłem i kaszą manną.

  2. Brzoskwinie umyj, pokrój na plasterki. Dwie zmiksuj, odciśnij sok. Gęsty przecier dodaj do masy serowej. Dołóż skórkę otartą z cytryny i ponownie zmiksuj.

  3. Białka ubij i wymieszaj z masą serową.

  4. Na wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą blachę wyłóż pokruszone herbatniki. Umieść na nich przygotowaną masę.

  5. Wstaw ciasto do piekarnika i piecz godzinę (190°C). Udekoruj brzoskwiniami.

  6. Czas: 100 min. 1 porcja = 160 kcal.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń