Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i rozpływający się w ustach serniczek :)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia. Należy roztopić pół kostki masła i wsypać do niego pokruszone herbatniki. Powstałą masą wyłożyć dno tortownicy. Żółtka oddzielić od białek. Żółtka i 1/2 szklanki cukru zmiksować na kogel mogel. Dodawać stopniowo po łyżce sera, cały czas miksując. Dwie czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Ostudzić. Wystudzone wlać do masy serowej. Zmiksować na niskich obrotach. Następnie ubijamy białka na sztywno. Białka dodajemy do masy serowej, mieszając za pomocą szpatułki. Sernik wylać na pokruszone i wymieszane z masłem herbatniki. Pieczemy 60 min. w 160* . Po 50 minutach wierzch można przykryć folią aluminiową. Nie używamy termoobiegu. Tylko grzanie ''dół'' składniki na tortownicę o śr. 24 cm.