Do góry

Desery Przepis na:

Sernik krówkowy z brzoskwiniami

Sernik krówkowy z brzoskwiniami

Autor:

Przepisów i artykułów: 344 Ocena: 3922

Dodano:

Odsłon: 1431

Sernik z masą krówkową i brzoskwiniami. Sernik na kruchym kakaowym cieście.Sernik z galaretką wyszedł bardzo pyszny.

Składniki

  • CIASTO:
  • -150 g. masła -150 g. cukru -2 jajka
  • -3 łyżki gęstej śmietany 18 % -300 g. mąki -2 łyżki kakao
  • -2 łyżeczki proszku do pieczenia -150 g. mielonych migdałów
  • OWOCE: -1 puszka brzoskwiń w syropie
  • MASA SEROWA:
  • -1 kg. sera śmietankowego -5 jaj -100 g. cukru
  • -100 g. masła -1 masa krówkowa-400 g. -2 czekoladowe budynie
  • GALARETKA: -4 wiśniowe galaretki -1 l. wody
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ciasto-Miękkie masło, cukier, jajka i śmietanę zmiksować.Przesiać mąkę z kakao i proszkiem, wymieszać .Na koniec wmieszać migdały.Wylepić blaszkę 30x40 wyłożonej papierem do pieczenia.

  2. owoce- Brzoskwinie odsączyć, pokroić na plasterki i rozrzucić na cieście.

  3. masa- Jajka z cukrem i masłem zmiksować. Dodać ser i zmiksować.Dodawać porcjami masę krówkową, przesiane budynie i zmiksować.Wylać na brzoskwinie.

  4. Piec ponad godzinę w 175 *.Pod koniec pieczenia można przykryć papierem do pieczenia.

  5. Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Ostudzić do lekkiego tężenia. Wylać na zimny sernik i schłodzić.
    Kroić jak stężeje.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (22)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń