Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik na kruchym spodzie z cytryną"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 99
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 99
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Mąkę przesiej, dodaj masło, posiekaj nożem, przesiej cukier puder, proszek do pieczenia, dodaj żółtka, zagnieć szybko ciasto. Zawiń w folię, wstaw do lodówki na godzinę.
Cytryny umyj, sparz, zetrzyj skórkę, wyciśnij sok. Ciasto wyjmij, rozwałkuj, wylep połową spód i boki, piecz 20 minut w temp.180°C.
Masło utrzyj z cukrem. Dodawaj jajka, miksuj. Dodawaj serek, śmietanę, mąkę, skórkę i sok z cytryny, miksuj. Wyłóż na kruchy spód, przykryj ciastem. Piecz przez 45 minut w 180°C, wyjmij, wystudź.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień