Desery Przepis na:
Sernik na zimno

Składniki
- 1 kg serka z wiaderka
- 1 szklanka cukru pudru
- 2 łyżki zelatyny
- Cukier wanilinowy
- 200 ml śmietanki kremowki
- paczka okrągłych biszkoptów
- 2 galaretki ( o mnie malinowe)
- owoce ( u mnie maliny i borówka)
> 6 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
Żelatynę zalewamy 1/4 szklanki ciepłej wody. Pozostawiamy do napęcznienia. Galaretki rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu, studzimy. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno. Serek miksujemy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym .Dodajemy rozpuszczoną żelatynę. (proponuje wymieszać ją przedtem z łyżką śerka aby uniknąć grudek) Na końcu dodajemy ubitą śmietankę i mieszamy krótko tylko do wmieszania w masę serową. Biszkopty układamy w tortownicy , na wierzch wykładamy masę serową. Na wierzch układamy owoce ,część z nich lekko wciskając. Zalewamy tężejącą galaretką . Wstawiamiy do lodówki na 2 godziny lub dłużej. Smacznego !
Komentarze do przepisu (1)

Nevermore 03 października 2017Zgłoś do usunięcia
Sernik mmmmm i jestem w Niebie :)3 Kto głosował? | Odpowiedz