Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik w cieście francuskim"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 162
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 162
Składniki
Rodzynki namocz. Twaróg zmiksuj z jajkiem, cukrem pudrem, cukrem wanilinowym, mielonymi migdałami i mąką. Rodzynki odsącz, obtocz w mące, dodaj do masy. Dodaj płatki migdałowe. Ciasto rozłóż, rozsmaruj na nim masę serową, zwiń w roladę.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 220°C, ciasto ułóż w naczyniu żaroodpornym, piecz 20 minut. Wyjmij, wystudź, posyp cukrem pudrem.
Czas: około 50 minut.Źródło: Dobry Tydzień