Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik waniliowy"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Składniki
Spód: mąkę przesiej, dodaj cukier, proszek do pieczenia i margarynę. Posiekaj nożem. Dodaj żółtka i śmietanę, wyrób.
Masa serowa: do twarogu dodaj żółtka, wsyp cukier i cukier waniliowy, mąkę pszenną i ziemniaczaną, proszek do pieczenia oraz budyń. Zamieszaj, zmiksuj na gładką masę. Białka i kremówkę oddzielnie ubij.
Do masy serowej dodaj kremówkę, wymieszaj. Dodaj pianę, delikatnie połącz. Masę podziel na pół. Do jednej części przesiej kakao, wymieszaj.
Spód i boki tortownicy wylep ciastem. Wyłóż na przemian masy jasną i ciemną. Lekko zamieszaj, by powstał wzorek. Piecz 90 min w temp. 180°C.
Czas przygotowania: 120 min. Ilość porcji: 16. Cena za porcję: 1,50 zł.
Przepis przysłała Hanna Borowska z Bydgoszczy.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie