Do góry

Desery Przepis na:

Sernik wiedeński

Sernik wiedeński

Autor:

Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 745

Dodano:

Odsłon: 4409

Najpyszniejszy sernik jaki jadłam. Lekki i super puszysty - wprost rozpływając się w ustach.

Składniki

  • 1 kg sera sernikowego
  • 8 jajek
  • 1,5 szklanki cukru
  • 4 łyżki śmietany 12%
  • 1 kostka margaryny
  • 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2,5 łyżki mąki pszennej
  • 2,5 łyżki mleka w proszku
  • 250 g herbatników maślanych
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Oddzielamy białka od żółtek. Z białek ubijamy sztywną pianę, a do żółtek dodajemy, cukier, margarynę i miksujemy dodając stopniowo ser i śmietanę, a następnie mleko w proszku i obie mąki. Na koniec dodajemy ubitą wcześniej pianę z białek i mieszamy bardzo delikatnie łyżką. Na spód blachy układamy herbatniki i wylewamy na nie masę serową. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 55-60 min. w temp. 180 st. C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 22 maja Prezentuje się obłędnie :)))Mniam!!!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 22 maja SERNIK :D Biorę bez pytania i uciekam ;)
Cóż warte by było życie bez serniczków xD

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń