Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dużo słodko-kwaśniej przyjemności.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7882
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1118
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13651
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7882
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1118
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13651
Składniki
Składniki na ciasto zagnieść, owinąć folią i włożyć do lodówki na ok. 30 minut.
Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Głęboką blachę (z piekarnika) wysmarować masłem.
Porzeczki umyć i z pomocą widelca oskubać z gałązek. Twaróg, sól, cukier i cukier waniliowy wymieszać, dodać jajka, budyń i kaszę mannę.
2/3 ciasta rozwałkować i rozłożyć na dnie blachy. Ponakłuwać widelcem. Rozłożyć masę serową. Posypać porzeczkami. Pozostałe ciasto poskubać i rozłożyć na wierzchu. Piec na najniższym poziomie piekarnika ok. 55 minut. Smacznego :)