Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dużo słodko-kwaśniej przyjemności.
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 31
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 458
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 147
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 220
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 31
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 458
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 147
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 220
Składniki
Składniki na ciasto zagnieść, owinąć folią i włożyć do lodówki na ok. 30 minut.
Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Głęboką blachę (z piekarnika) wysmarować masłem.
Porzeczki umyć i z pomocą widelca oskubać z gałązek. Twaróg, sól, cukier i cukier waniliowy wymieszać, dodać jajka, budyń i kaszę mannę.
2/3 ciasta rozwałkować i rozłożyć na dnie blachy. Ponakłuwać widelcem. Rozłożyć masę serową. Posypać porzeczkami. Pozostałe ciasto poskubać i rozłożyć na wierzchu. Piec na najniższym poziomie piekarnika ok. 55 minut. Smacznego :)