Do góry

Desery Przepis na:

SERNIK Z DELICJAMI

SERNIK Z DELICJAMI

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 109

Dodano:

Odsłon: 18296

Pulchny deserek

Składniki

  • Biszkopt:# Składniki: 5 jajek
  • 250g cukru
  • 1 szklanka mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • Masa serowa:Składniki:twaróg z wiaderka 1 kg
  • cukier 2 lub 3 łyżki
  • -cukier waniliowy 1 op
  • 0,5l kremówki
  • żelatyna 4 łyżki,lub 1op galaretki morelowej
  • dżem morelowy z łowicza, 1 słoik
  • delicje morelowe 2 paczki
  • polewa czekoladowa lub starta czekolada
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Odzielić białka od żółtek.Białka ubić z połową cukru na sztywną pianę.Żółtka ubić z z drugą połową cukru..Na zóltka przesiać mąkę i kakao, proszek do pieczenia.Następnie wyłożyć pianę z białek ostrożnie wymieszać.Ciasto rozprowadzić na blaszce wyłożonej pergaminem lub wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. (wym.40x28).Piec ok.15 min. w 180 stopniach.Na wystudzonym biszkopcie rozsmarować dżem morelowy.

  2. Ser, cukier waniliowy i cukier zmiksować..Kremówkę ubić dodać do masy serowej,Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklance ciepłej wody.Zmieszać z masą..Następnie podzielić masę serową na pół i jedną wyłożyć na biszkopt.Przełożyć delicjami i nałożyć drugą część masy serowej.Na sam koniec polać polewą czekoladową lub posypać startą czekoladą.Włożyć do lodówki na 2-3 godzin.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bulina 18 października 2010 Upiekłam i powiem tak :smaczne ,delikatne,polecam ,zamiast żelatyny użyłam galaretki

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 12 października 2010 Zapowiada się wspaniale. A używając galaretki zamiast żelatyny (mam złe doświadczenia z żelatyną - robią ki się nitki) również rozpuszczam ją w 1/2 szklanki ciepłej wody ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń