Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 104
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 38
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2707
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 104
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 38
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2707
Składniki
Odzielić białka od żółtek.Białka ubić z połową cukru na sztywną pianę.Żółtka ubić z z drugą połową cukru..Na zóltka przesiać mąkę i kakao, proszek do pieczenia.Następnie wyłożyć pianę z białek ostrożnie wymieszać.Ciasto rozprowadzić na blaszce wyłożonej pergaminem lub wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. (wym.40x28).Piec ok.15 min. w 180 stopniach.Na wystudzonym biszkopcie rozsmarować dżem morelowy.
Ser, cukier waniliowy i cukier zmiksować..Kremówkę ubić dodać do masy serowej,Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklance ciepłej wody.Zmieszać z masą..Następnie podzielić masę serową na pół i jedną wyłożyć na biszkopt.Przełożyć delicjami i nałożyć drugą część masy serowej.Na sam koniec polać polewą czekoladową lub posypać startą czekoladą.Włożyć do lodówki na 2-3 godzin.