Do góry

Desery Przepis na:

Sernik z mlekiem skondensowanym

Sernik z mlekiem skondensowanym

Autor:

Przepisów i artykułów: 401 Ocena: 4915

Dodano:

Odsłon: 3633

Sernik na czekoladowym cieście z mlekiem skondensowanym. Sernik z bitą śmietaną o smaku brzoskwiniowym. Sernik delikatny i bardzo pyszny.

Składniki

  • CIASTO CZEKOLADOWE:
  • -200 g. czekolady gorzkiej -1 masło-250 g. -3/4 szklanki cukru
  • -5 jajek -300 g. mąki tortowej -2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • DO POSMAROWANIA:
  • -powidła śliwkowe-500 g.
  • MASA SEROWA:
  • -1 kg. sera śmietankowego -5 jajek
  • -1 puszka mleka skondensowanego-słodzonego-530 g.
  • -2,5 budyni cytrynowych -sok z 1 cytryny
  • BRZOSKWINIOWA BITA ŚMIETANA:
  • -660 ml. śmietanki 30 % -3 łyżki cukru pudru -1 śnieżka
  • -220 g. musu brzoskwiniowego
  • -5 łyżeczek żelatyny -1/2 szklanki wody
  • ESY-FLORESY:-50 g. czekolady gorzkiej
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ciasto-Czekolady wraz z masłem rozpuścić nad parą. Wymieszać i ostudzić do letniego.
    Białka ubić z cukrem, potem z żółtkami. Przesiewać mąkę z proszkiem i lekko wymieszać łopatka. Na koniec wmieszać czekolady z masłem. Wylać do blaszki 30x40 wyłożonej z papierem do pieczenia.

  2. Powidła rozsmarować na surowym cieście.

  3. masa serowa-Zmiksować jajka z serem potem mlekiem skondensowanym. Przesiać budynie do masy, dodać sok i zmiksować. Wylać na powidła.

  4. Piec 1 godz. w 180 *C. Ostudzić.

  5. bita śmietana-brzoskwiniowa- Żelatynę rozpuścić w zagotowanej wodzie i ostudzić do letniego. Schłodzoną śmietankę ubić z pudrem i śnieżką. Dodać mus i zmiksować.Na koniec lać po trochę letniej żelatyny i krótko zmiksować. Zaraz wyłożyć na zimny sernik.

  6. esy-floresy: Czekoladę roztopić na wolnym ogniu i ostudzić do płynnej jeszcze konsystencji. Polać ''za nitką'' cały sernik i schłodzić.
    Kroić jak stężeje.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń