Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik z orzechowym wierzchem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 165
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 165
Składniki
Ciastka pokrusz. Masło rozpuść w garnku i wymieszaj z okruszkami ciastek. Na dnie tortownicy połóż papier do pieczenia i wyłóż masę. Wstaw do lodówki.
Cukier utrzyj z masłem na puszystą masę. Dodaj żółtka i zmiksuj. Porcjami dodawaj twaróg i mąkę. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli i połącz z masą.
Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia i wlej masę. Piecz godzinę w temperaturze 170°C.
Orzechy upraż na suchej patelni, lekko wystudź. Wymieszaj je z miodem i wyłóż na wierzch sernika.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień