Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna propozycja sernika z dodatkiem czekolady...Pycha!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Składniki
Czekoladowe herbatniki zmiksować w blenderze. Masło stopić i połączyć z ciastkami. Wyłożyć dno tortownicy i schować do lodówki. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i ostudzić. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić. Ser zmiksować z cukrami. Następnie połączyć ze śmietaną, ostudzoną czekoladą i żelatyną. Całość szybko, ale dokładnie połączyć. Na końcu dodać startą na dużych oczkach czekoladę i wymieszać.
Masę serową przełożyć na ciasteczkowy spód. Czekoladę gorzką roztopić z masłem w kąpieli wodnej i przyozdobić ciasto. Chłodzić w lodówce 5-6 godz. Smacznego!