Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanoc tuż tuż, więc warto mieć w zanadrzu przepis na sernik inny niż wszystkie
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 442
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 125
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 442
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 125
Składniki
Spód: Ciastka i orzechy mielimy w blenderze, dodajemy margarynę, wykładamy nimi spód tortownicy.
Masa serowa: Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy twaróg, olej i śmietanę, a na końcu budyń w proszku. Masę dzielimy na 2 części, do 1 dodajemy nutellę, do drugiej olejek waniliowy.
Na masę ciasteczkową wykładamy 4 łyżki białej masy, następnie ciemnej i tak do skończenia składników. Pieczemy ok. 50- 55 min.w 180 stopniach. Wystudzony sernik polewamy polewą: nutellę przekładamy do rondelka i podgrzewamy razem z mlekiem, do połączenia składników.