Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Serowa kopuła z dżemem pomarańczowym"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 150
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 150
Składniki
Twaróg trzykrotnie zmiel. Rodzynki przebierz, zalej wrzątkiem, a kiedy napęcznieją, odcedź i dobrze osącz je na sitku. Dżem podgrzej i przetrzyj.
Śmietanę podgrzej. Żółtka utrzyj z cukrem. Dolej gorącą śmietanę. Dodaj masło, twaróg i dżem pomarańczowy. Dołóż rodzynki i migdały. Dobrze wymieszaj mikserem.
Gazę kilka razy złóż, zmocz i wyłóż nią foremkę, tak aby końce wystawały poza brzegi. Nałóż masę serową. Przykryj końcami gazy. Obciąż i wstaw do lodówki na noc. Deser udekoruj owocami kandyzowanymi.Źródło: Tina