Do góry

Zupy Przepis na:

Serowa z pulpetami.

Serowa z pulpetami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 382

Dodano:

Odsłon: 1325

Szybko znika z talerza.

Składniki

  • 1 serek topiony bez dodadków 10 dag,
  • 1 cebula,
  • 1/2 pora,
  • 1 łyzka masła,
  • sól,
  • pieprz,
  • 1 i 1/2 litra wody,
  • Składniki na pulpety
  • 40 dag mięsa mielonego,
  • 1 cebula,
  • jajko,
  • sól,
  • pieprz,
  • 3 łyzki bułki tartej,
  • 1 łyżka masła,
  • mąka do obtaczania,
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na złoto na maśle.
    Jajka roztrzepać i dodać do masy mięsnej,dodać cebulę i doprawić solą i pieprzem,dosypać 3 łyżki bułki tartej i wyrobić.
    Podzieli na niewielkie kuleczki (wielkość orzecha włoskiego),i każdy obtaczać w mące i układać na deseczce.

  2. W garnku roztopić 1 łyżkę masła,wrzucić posiekaną cebulę.
    Białą część pora pokroić w plasterki i dodać do cebuli.
    Podsmażyć.
    Zalać wodą i zagotować.
    Dodać ser,przyprawić solą i pieprzem.
    Podgrzewać tak długo,aż ser się rozpuści.
    Zmiksować.
    Do zupy delikatnie włożyć pulpeciki i gotować 20 minut.

  3. Zupę można podawać z ugotowanym makaronem lub ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń