Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Serowe bułeczki"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 100
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 100
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Drożdże rozetrzyj z cu krem, mlekiem i 2 łyżkami mąki, przykryj ściereczką i odstaw na ok. pół godziny, żeby podrosły.
Po tym czasie dodaj do mąki razem z olejem, solą i startym serem, zagnieć mięciutkie ciasto. Ponownie przykryj ściereczką i odstaw na ok. 60 min, żeby ciasto podrosło.
Wyrośnięte ciasto podziel na 8 części i uformuj okrągłe bułeczki. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i zostaw na ok. pół godziny, żeby podrosły. Piecz ok. 45 min w temp. 180oC do zrumienienia.Źródło: Świat kobiety