Do góry

Dania główne Przepis na:

Serowe knedle z koperkiem

Serowe knedle z koperkiem

Autor: Maudie

Przepisów i artykułów: 226 Ocena: 3633

Dodano: 10.05.2012

Odsłon: 4812

Lekkie,szybkie knedle na słono

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ser zmiksować razem z jajkami,kaszą,posiekanym koperkiem(odłożyć trochę koperku do posypania),koperkiem suszonym.Doprawić masę do smaku pieprzem białym i solą.

  2. Z masy uformować knedle( łatwiej zwilżonymi rękami) i delikatnie wrzucać do gotującej,osolonej wody.

  3. Po wypłynięciu gotować ok 3 min.

  4. Odcedzić i podawać polane stopionym masłem i posypać koperkiem.Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń