Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Shish-kebaby to takie szaszłyki z mięsa mielonego. Można usmażyć na grillu, ale na patelni też się uda.Polecam!!!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
W misce wyrobić mięso z jajkami i przyprawami. Bułki tartej dosypać tyle, aby masa nie była zbyt luźna.
Formować podłużne kotlety, nabijać na patyczki do szaszłyków(wcześniej namoczone w wodzie) i lekko spłaszczać.Wychodzi ok .8 porcji. Można też zrobić małe kuleczki i po kilka nabić na patyczki,
Gotowe shish-kebaby smażyć na grillu lub na patelni z obu stron. Idealnie pasuje do tego ryż z warzywami. Smacznego!!!