Do góry

Przekąski Przepis na:

Skrętki kabanoskowe

Skrętki kabanoskowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 66

Dodano:

Odsłon: 13721

Świetna przekąska na każdą imprezę.

Składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 20g drożdży
  • 100g masła
  • 2 łyżki śmietany 18 proc
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 8 sztuk kabanosów wieprzowych
  • jajko do posmarowania
  • 1 łyżka ziaren canihuła
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mąkę przesiewamy. Łączymy z masłem i drożdżami. Dodajemy jajko, żółtko oraz sól i śmietanę. Zagniatamy ciasto.

  2. Ciasto rozwałkowujemy na grubość 5mm. Kroimy w podłużne pasy. Ciastem oplatamy kabanosy tworząc sprężynkę.

  3. Przygotowane skrętki układamy na blaszce. Smakujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy ziarnami canihuła. Pieczemy około 15 minut w temp. 170 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń