Do góry

Dania główne Przepis na:

Skrzydełka z imbirem i miodem

Skrzydełka z imbirem i miodem

Autor:

Przepisów i artykułów: 450 Ocena: 3816

Dodano:

Odsłon: 10

Wypróbowany przepis na "Skrzydełka z imbirem i miodem"

Składniki

  • 1 kg skrzydełek
  • oliwa lub olej
  • 4 łyżki miodu naturalnego
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • łyżeczka świeżego
  • startego imbiru lub pół łyżeczki suszonego
  • sól
  • pieprz
  • słodka mielona papryka
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Skrzydełka umyj, oczyść. W dużym garnku zagotuj wodę i ją posól. Włóż skrzydełka i gotuj je 30 minut. Odcedź na durszlaku. Odstaw, aby mięso ostygło.

  2. Do dużej miski włóż miód, wlej oliwę i sos sojowy, wsyp imbir i wymieszaj marynaty. Możesz dodać szczyptę pieprzu. Włóż skrzydełka i wymieszaj tak, aby marynata pokryła mięso.

  3. Nakryj naczynie i odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce. Im dłużej mięso leży w marynacie, tym jest bardziej kruche i aromatyczne.

  4. Ułóż skrzydełka w naczyniu żaroodpornym. Oprósz je mieloną papryką. Piecz 30 min w temp. 180°C.

  5. Pod koniec pieczenia, zdejmij przykrywkę, aby skórka mięsa pięknie się zrumieniła. Takie skrzydełka są smaczne na gorąco i na zimno.

  6. Porcje: 6, : 85 min, Cena: 1,40 zł, Kalorie: 345 kcal

    Źródło: Bella Relaks

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń