Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Skrzydełka z imbirem i miodem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 215
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 215
Składniki
Skrzydełka umyj, oczyść. W dużym garnku zagotuj wodę i ją posól. Włóż skrzydełka i gotuj je 30 minut. Odcedź na durszlaku. Odstaw, aby mięso ostygło.
Do dużej miski włóż miód, wlej oliwę i sos sojowy, wsyp imbir i wymieszaj marynaty. Możesz dodać szczyptę pieprzu. Włóż skrzydełka i wymieszaj tak, aby marynata pokryła mięso.
Nakryj naczynie i odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce. Im dłużej mięso leży w marynacie, tym jest bardziej kruche i aromatyczne.
Ułóż skrzydełka w naczyniu żaroodpornym. Oprósz je mieloną papryką. Piecz 30 min w temp. 180°C.
Pod koniec pieczenia, zdejmij przykrywkę, aby skórka mięsa pięknie się zrumieniła. Takie skrzydełka są smaczne na gorąco i na zimno.
Porcje: 6, : 85 min, Cena: 1,40 zł, Kalorie: 345 kcalŹródło: Bella Relaks