Do góry

Przekąski Przepis na:

Śląski hot dog

Śląski hot dog

Autor:

Przepisów i artykułów: 2083 Ocena: 46754

Dodano:

Odsłon: 2179

Dlaczego śląski? Bo zamiast zwykłej parówki użyliśmy kiełbasy śląskiej. Wspaniale komponuje się z ketchupem wymieszanym z kapustą kiszoną.

Składniki

  • 4 kiełbasy śląskie
  • 4 krótkie bagietki
  • 100 g kapusty kiszonej
  • 100 g ketchupu
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kiełbasę nacinamy na krzyż i grillujemy z dwóch stron.
    Kapustę siekamy, odciskamy z nadmiaru soku i mieszamy z ketchupem.
    Bagietki wydrążamy, wlewamy sos, wkładamy usmażone kiełbasy.
    Całość przekładamy na grilla, by podpiec pieczywo na chrupko.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bromal1 13 stycznia 2016 Choć jestem Ślązaczką z dziada pradziada to ten przepis mnie nie przekonuje.Ale generalnie bardzo lubię przepisy - jak to ktoś napisał - Szybkiego Grzesia. Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń