Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledź smażony w octowej zalewie.

Śledź smażony w octowej zalewie.

Autor:

Przepisów i artykułów: 710 Ocena: 13344

Dodano:

Odsłon: 7848

Bardzo polecam smakoszom takich śledzi:)

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Umyte śledzie wysuszyć ręcznikiem papierowym,obtoczyć w mące i kłaść na rozgrzany tłuszcz.
    Usmażyć z dwóch stron i wyjmować na recznik papierowy.

    Wcześniej przygotować zalewę .
    Do wody dać ocet,sól,cukier oraz przyprawy i zagotować.
    Na gotującą wrzucić pokrojoną cebulę i sparzyć 2 min.
    Doprawić jeszcze do własnego smaku i wystudzić.

    Śledzie układać w naczyniu przekładać cebulą i zalać zalewą.
    Odstawić na minimum 2 dni by śledzie przeszły smakami i zmiękły.


    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń