Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledź z kiełkami kapusty czerwonej

Śledź z kiełkami kapusty czerwonej

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 5

Dodano:

Odsłon: 82

Coś postnego: śledź, coś zdrowego: kiełki. Razem: super smaczna odsłona śledzia!

Składniki

3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Parę godzin wcześniej - namoczyć śliwki w czerwonym winie. Śledzie namoczyć w wodzie, aby nie były strasznie słone.

  2. 1. Pokroić śledzia, wrzucić go do miski, posypać świeżo mielonym pieprzem i gałką, polać olejem, wymieszać, odstawić.

    2. Pokroić odsączone śliwki, dodać do śledzi, wymieszać.

    3. Dodać połowę kiełków, wymieszać, odstawić.

    4. Przed podaniem domieszać do miski resztę kiełków – wtedy zachowają charakterystyczną sprężystą strukturę.

  3. Jak przygotować kiełki kapusty w kiełkownicy słoikowej?
    1. Wsypać nasiona do słoika, zalać wodą, zakręcić
    2. Namoczyć przez 4-6 godzin
    3. Odlać wodę nie odkręcając nakrętki
    4. Postawić słoik na ukos w ciepłym miejscu
    5. Kilka razy dziennie przepłukiwać wodą
    6. Po 5-6 dniach kiełki są gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

https://semini.pl/kielki-kapusty-czerwonej-do-sledzia/

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń