Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Śledzie korzenno-miodowe z zapachem jałowca"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Składniki
Śledzie namocz w wodzie. Osącz, pokrój na kawałki. Cebule posiekaj, zeszklij na oleju. Wlej ocet, dodaj miód, wymieszaj.
Wsyp imbir, gorczycę, gałkę muszkatołową, ziele angielskie, słodką paprykę i jałowiec, wymieszaj. Oprósz ziołowym pieprzem. Ostudź. Marynatą polej śledzie. Odstaw na 1-2 dni w chłodne miejsce.
Przepis przysłała Ewelina Modelewska z Woli Miedniewskiej.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie