Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śledzie po góralsku"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 101
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 101
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Filety śledziowe pokrój na porcje. Oscypek pokrój w plastry. Na półmisku ułóż na przemian śledzie oraz plastry sera. Wymieszaj groszek, pokrojoną paprykę oraz posiekaną cebulę. Obłóż dekoracyjnie śledzie. Skrop olejem lub polej sosem majonezowym.
Sos majonezowy: do 2-3 łyżek majonezu dodaj pół łyżki chrzanu, ugotowane na twardo, posiekane jajko, posiekany szczypiorek, ew. odrobinę śmietany. Przypraw szczyptą cukru.Źródło: Dobry Tydzień