Do góry

Przekąski Przepis na:

śledzie pod pierzynką

śledzie pod pierzynką

Autor:

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 365

Dodano:

Odsłon: 30762

sałatka idealna na sylwestra :) jest już kilka przepisów, dodaję kolejny - tego na smakerze nie spotkałam ... może komuś przypadnie do gustu :) smacznego!

Składniki

  • matiasy, 30-40 dag
  • CEBULA (DUŻA), 1 szt
  • musztrada, 1 słoik
  • majonez, 2 słoiki
  • pietruszka (korzeń oczywiście) duża, 4 szt
  • marchewka duża, 4 szt
  • ziemniaki (średnie), 5-7 szt
  • jajka, 5 szt
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. śledzie pokroić w cienkie plasterki, cebule pokroić w paski - połączyć, dodać trochę oleju, pomieszać i odstawić na ok 2 godz. do lodówki

  2. warzywa i jajka ugotować

  3. do przeźroczystego dużego naczynia układać warstwowo 1.śledzie (na spód) 2. przykryć warstwą musztardy na grubej tarce zetrzeć pietruszkę 4. przykryć warstwą majonezu 5. zetrzeć marchew 6. przykryć warstwą majonezu 7. na to zetrzeć ziemniaki 8. przykryć warstwą majonezu 9. zetrzeć jajka na wierzch

  4. odstawić do lodówki

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

renka 28 grudnia 2010 Mnie się podoba,chętnie jej spróbuję -)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń