Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzik pod salsą jabłkowo-cebulową

Śledzik pod salsą jabłkowo-cebulową

Autor: leaf

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 6

Dodano: 11.11.2011

Odsłon: 5952

dla wielbicieli śledzi lubiących słodko-ostre smaki.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. kroimy cebulę w drobniutką kostkę i sparzamy wrzątkiem. Kroimy jabłko tak jak cebulę i skrapiamy sokiem z cytryny żeby nie ściemniało. Odcedzamy cebulę i mieszamy z jabłkiem. Przyprawiamy wg uznania odrobina cukru, octu winnego i oliwy. Salsę odstawiamy i w tym czasie odsączamy śledzie z nadmiaru oleju. Śledzie kroimy w kostkę ok 1,5 cm, układamy na półmisku i przykrywamy salsą.

  2. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń