Do góry

Przekąski Przepis na:

Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Przekąski

Autor: Murena

Przepisów i artykułów: 40 Ocena: 151

Dodano: 20.04.2017

Odsłon: 1773

Pyszne,smaczne i szybko się robi :)

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego 375 g
  • 450 g szpinaku mrożonego
  • 130 g fety
  • 2-3 ząbki czosnku ,2 łyżki śmietany 18-procentowej
  • 1 garść startego sera żółtego
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Szpinak podsmażyć na patelni, odparować wodę. Dodać zmiażdżony czosnek oraz pokruszoną fetę, Dokładnie wymieszać aby składniki się połączyły. Dodać śmietanę oraz ser i znowu dokładnie wymieszać aby składniki sie połączyły. Szpinakową masę przestudzić, aby była letnia. Ciasto francuskie (duży płat 375 g - 50x26) rozwinąć, posmarować masą szpinakową, zwinąć w roladę wzdłuż dłuższego boku i pokroić na plastry o szerokości ok 1-1,5 cm. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem i piec w piekarniku nagrzanym do 200 C ok 15-20 minut aż ślimaczki ładnie się zarumienią.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń