Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 200
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 200
Składniki
Czas: 80 min. 1 porcja = 300 kcal.
Pszenicę oczyść, zalej na noc wrzącą wodą. Następnego dnia zagotuj, odcedź, włóż do świeżej wody i gotuj do miękkości na małym ogniu około 3-4 godziny. Ponownie odcedź.
Opłukany mak sparz, odsącz i zmiel kilka razy w maszynce. Połącz z odcedzoną pszenicą, podgrzanym rozpuszczonym miodem oraz z cukrem pudrem i olejkiem migdałowym. Dodaj posiekane bakalie. Wymieszaj i wstaw na kilka godzin do lodówki.
Gotową potrawę udekoruj skórką pomarańczy. Możesz ją wymieszać ze śmietanką.Źródło: Kurier TV