Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Słoneczne marchwiowe muffinki"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 265
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 265
Składniki
Marchewki obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Całe jajka utrzyj z cukrem oraz szczyptą soli. Stale miksując, do masy powoli dolewaj olej. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem.
Na koniec, dołóż marchewkę, orzechy oraz rodzynki – ale te łyżką delikatnie wymieszaj z masą.
Gotową masę przełóż do foremek na muffinki (wyjdzie ich około 20 sztuk). Piecz w temperaturze 170oC przez 20-25 minut. Odstaw do wystygnięcia.
Przygotuj krem: śmietanę ubij na sztywno z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym.
Do ubitej śmietany dodaj serek o zawartości 80 proc. tłuszczu. Wymieszaj całość na gładką masę.
Krem umieść w szprycy i udekoruj nim wystudzone muffinki wedle własnego uznania.Źródło: Chwila dla Ciebie