Do góry

Dodatki Przepis na:

Smalec z wędzonego podgardla,papryki i jabłka.

Smalec z wędzonego podgardla,papryki i jabłka.

Autor: Docherro

Przepisów i artykułów: 391 Ocena: 5725

Dodano: 23.11.2017

Odsłon: 419

Smalec nadaje się do jajecznicy,bigosu,zupy kartoflanej oraz do pieczywa. Jest smaczny ,oby nie za często:)

Składniki

  • podgardle wędzone 50dkg
  • czosnek 3 ząbki
  • Jabłko
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1 łyżeczka majeranku
  • smalec 2 łyżki
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Drobno pokrojone podgardle dać do rondelka i stopić.Jeśli jest tłuste smalcu nie trzeba dodawać,ja miałam bardzo chude więc musiałam dać.
    Czosnek wycisnąć przez praskę,paprykę pokroić w kostkę i dodać pod koniec stapiania.

    Na końcu dodać jabłko starte na grubych oczkach ,oraz majeranek,smażyć około 10min.
    Smalec przelać do miseczki ,wystudzić i dać do lodówki.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń