Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję smaczne danie z kurczaka, smażone tylne ćwiartki, podane z ziemniakami, papryką ostrą i marynowaną cukinią.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Składniki
Wymyte i wyczyszczone ćwiartki nacieramy przyprawą ziołową do kurczaka, zakrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na godzinę. Po godzinie smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor.
W między czasie gotujemy ziemniaki.
Dodajemy pokrojoną w pół plastry posoloną cebulę i wraz z cebulą jeszcze dusimy pod przykryciem do zmiękczenia cebuli.
Usmażone ćwiartki kurczaka wykładamy na talerze z ugotowanymi ziemniakami posypanymi drobno pokrojonymi papryczkami i sałatką z marynowanej cukinii. Smacznego!!!