Do góry

Dania główne Przepis na:

Smażone plastry schabu z cebulą i pieczarkami.

Smażone plastry schabu z cebulą i pieczarkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1125 Ocena: 12443

Dodano:

Odsłon: 2529

Plastry schabu smażone z cebulą i małymi, całymi pieczarkami. Danie podane jest z pieczywek, ale jest też smaczne podane z parzoną kaszą polaną tłuszczem. Polecam :)

Składniki

  • schab bez kości 1,2 kg - 7 grubszych plastrów
  • cebula 3 szt.
  • pieczarki małe 50 dag
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • smalec wieprzowy
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wymyty, pokrojony schab w plastry doprawiamy pieprzem ziołowym i solą. Rozgrzewamy smalec na dużej patelni. Na rozgrzany tłuszcz układamy przyprawione plastry schabu.

  2. Smażymy do miękkości mięsa. Gdy mięso będzie miękkie dodajemy pokrojone w pół plastry cebulę i wymyte pieczarki. Dusimy pod przykryciem do miękkości cebuli i pieczarek.

  3. Usmażone plastry schabu z cebulą i pieczarkami wykładamy do miseczki.

  4. Nakładamy na talerze i podajemy z pieczywem.


  5. lub z parzoną kaszą.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 08 października 2017 Super, to jest obiad przez duże O :)
Zjadłbym z gryczaną ;)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń