Do góry

Przekąski Przepis na:

Smażone zielone pomidory

Smażone zielone pomidory

Autor:

Przepisów i artykułów: 1978 Ocena: 44865

Dodano:

Odsłon: 5015

:)

Składniki

  • 2 zielone pomidory
  • Sól i pieprz
  • Jajko
  • Bułka tarta
  • 2 łyżki masła
  • 2 plasterki boczku
  • 1 łyżka mąki
  • 3/4 szklanki mleka
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pomidory kroimy na plastry. Doprawiamy solą i pieprzem.
    Obtaczamy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Na patelni rozpuszczamy masło podsmażamy boczek i dokładamy pomidory.
    Do tłuszczu pozostałego po smażeniu pomidorów dokładamy mąkę ,a po chwili mleko. Dokładnie mieszamy. Powstałym sosem polewamy pomidory.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 25 sierpnia 2013 Bardzo ciekawy przepis, do wypróbowania.
W książce o tym tytule jest przepis na smażone
pomidory w postaci swoistego dżemu, a w ogóle książka jest bardzo fajna. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 24 sierpnia 2013 nie wiem jak smakują, bo jeszcze takich nie robiłam, ale książkę o tym tytule uwielbiam, więc przepis musowo do wypróbowania :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń