Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Składniki
Białka ubij z 13 dag cukru, połącz z żółtkami. Obydwie mąki przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj mleko i masę jajeczną, wymieszaj. Ciasto umieść na pokrytej pergaminem blasze. Piecz 10-15 min w temp. 180 stopni. Ostudź.
Żelatynę zalej kilkoma łyżkami wody, odstaw do napęcznienia. Umyj 4 nektarynki. Możesz też użyć brzoskwiń lub moreli z puszki. Jeden owoc pokrój w ozdobne plasterki i odłóż do dekoracji, resztę nektarynek pokrój na małe kawałki.
Jogurt (naturalny) wymieszaj z resztą cukru oraz opakowaniem cukru waniliowego. 4 łyżki jogurtu zmiksuj z rozpuszczoną żelatyną, dodaj do reszty jogurtu, wymieszaj. Schładzaj 15 min.
Kremówkę ubij na sztywno. Posiekaj 2/3 tabliczki białej czekolady. Dodaj do masy jogurtowej razem z pokrojonymi owocami. Na koniec wmieszaj ubitą kremówkę. Gdy masa zacznie tężeć, wylej ją na ciasto. Schładzaj 3 godziny. Dekoruj odłożonymi owocami i resztą czekolady.
czas ok. 60 min; porcja – 290 kcal, cena 1,40 złŹródło: Świat kobiety