Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, owocowe ciasto z wykorzystaniem frużeliny wiśniowej, idealne w sezonie !
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 104
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 40
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2708
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 104
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 40
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2708
Składniki
Herbatniki zmiksować, połączyć z masłem i schłodzić w lodówce. Śmietankę ubić na sztywno i przelać do niej najpierw namoczoną w zimnej wodzie, a potem rozpuszczoną w kąpieli wodnej żelatynę, zmiksować. Do śmietany dodać wiśnie i całość dokładnie wymieszać.
Gotową masę przelać na spód, wyrównać i ciasto na noc schować do lodówki. Na koniec rozlać po wierzchu frużelinę wiśniową i przystroić listkami mięty. Smacznego!