Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy takie śniadania. Pełna dawka energii aż do obiadu. Do tego świetnie smakuje.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej. Cebulę i boczek kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy na patelnię dodajemy pół łyżeczki oregano i ziół prowansalskich. Smażymy aż cebula się zeszkli a boczek lekko przyrumieni. Pomidorki kroimy na połówki i wrzucamy na patelnię. Smażymy ok. 2 min po czym wrzucamy skorki chleba porwane w kostkę. Podsmażamy następne 2 min. Jajka wbijamy do miski i mieszamy widelcem. Wlewamy do reszty. Doprawiamy solą, pieprzem i resztą ziół. Czekamy chwilę po czym posypujemy startym cheddarem. Zmniejszamy ogień, przykrywamy pokrywką i czekamy aż jajko się zetnie. Przekładamy na talerz i zajadamy.