Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 42
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 142
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 199
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 390
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 42
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 142
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 199
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 390
Składniki
Z mąki(40dag),cukru(15dag),masła(10dag),sody,1jajka 3łyżek miodu i śmietany zagnieść ciasto,podzielić na 2 części i schłodzić.
Masa Orzechowa:masło(15dag),cukier(10dag) i 1łyżkę miodu zagotować w rondlu,dodać orzechy pokrojone na kawałki i prażyć około 2 minuty.
Upiec jeden placek(ok.15-20min)a na drugi nie upieczony wylać ciepłą masę orzechową i upiec.
Masa Budyniowa:1jajko i mąkę(3,5czubatych łyżek) rozrobioną w niewielkiej ilości mleka wlać do reszty gotującego się mleka z cukrem wanilinowym i kawą.Masło utrzeć z cukrem pudrem i powoli dodawać zimny budyń.
Na pierwszy placek rozsmarować masę budyniową i przykryć drugim plackiem z orzechami.Najlepiej smakuje następnego dnia :->