Do góry

Przetwory Przepis na:

Sok z pigwy

Sok z pigwy

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 3491

Dodano:

Odsłon: 61441

wspaniały aromatyczny sok w sam raz do herbaty na chłodne zimowe dni.

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. z jabłuszek pigwy wydrążamy środek z pestkami.

  2. pigwę kroimy w paski, przekładamy do słoika i zasypujemy cukrem

  3. Gotowy powstały sok dolewamy do herbaty.

  4. Sok możemy zlać do słoiczków i pasteryzować 10 minut. Wtedy bedziemy go mieć przez całą zimę

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

helenapon 27 sierpnia Robię każdego roku. Smaczny i zdrowy.
Dodaję nawet do ciast zamiast aromatów.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nana 01 listopada 2011 Zapomnialam,owocu pigwy nie obiera sie...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nana 01 listopada 2011 Co rukuprzygotowuje pigwe na zime, przewaznie jako dodatek do herbaty, chociaz mozna ja wykorzystac na wiele innych sposobow......moj sposob przygotowania......poumyciu i usunieciu gniazdek nasiennych kroje owoc w kostke wsypuje do sloiczkow, zasypuje cukrem, nie podaje proporcji poniewaz robie to na oko, w kazdym razie cukru,lepiej wiecej niz mniej..........dolewam odrobine wody, na tyle zeby cukier sie rozpuscil i pasteryzuje ........swietna do herbaty, lyzeczka soku razem z owocem, ktory jest miekki i smaczny...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

hugozab 31 października 2011 ja po zlaniu soku , zalewam owoce spirytusem na tydzień , odcedzam po tygodniu spirytus 96% z aromatem owocowym następnie łącze z sokiem dodaje ok. 1 Litra wody i mam wspaniala nalewke pigwowa

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 28 października 2011 Robiłam taki sok,jest wyśmienity i zawiera więcej witamin niż inne owoce czy soki dodawane do herbaty.I jest bardzo smaczny,ja nie pateryzowałam,tylko przelałam do butelek i tak nic mu nie było przez zimę.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

POMPOLINA 27 października 2011 na 1 kilogram obranych owoców daję 1 kilogram cukru

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń