Do góry

Dania główne Przepis na:

Sola ze smażoną cytryną na buraczkach

Sola ze smażoną cytryną na buraczkach

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12882

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Sola ze smażoną cytryną na buraczkach"

Składniki

  • 3 ziemniaki
  • 30 dag buraków
  • 40 dag filetów z soli
  • łyżka orzechów laskowych
  • mieszanka sałat
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka miodu
  • kilka gałązek koperku
  • cytryna
  • olej do smażenia
  • niepełna szklanka mleka
  • łyżka koziego sera
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Buraki gotuj 15 minut, odstaw w wodzie, w której się gotowały, na noc. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, ugotuj na parze. Sok z cytryny, miód, 2 łyżki oleju, sól i pieprz wymieszaj. Pokryj marynatą umytą i pokrojoną rybę. Smaż ją skórą do dołu przez kilka minut.

  2. Buraki i ziemniaki połącz z mlekiem i kozim serem, przypraw gałką muszkatołową i pieprzem, zmiksuj blenderem. Na odrobinie oleju podsmaż plastry cytryny.

  3. Na talerzu układaj pureé z buraków, rybę, plaster cytryny. Dekoruj sałatą, koperkiem i posiekanymi orzechami.

  4. CZAS: około 45 minut

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń