Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sola ze smażoną cytryną na buraczkach"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1924
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1750
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 111
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1924
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1750
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 111
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Składniki
Buraki gotuj 15 minut, odstaw w wodzie, w której się gotowały, na noc. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, ugotuj na parze. Sok z cytryny, miód, 2 łyżki oleju, sól i pieprz wymieszaj. Pokryj marynatą umytą i pokrojoną rybę. Smaż ją skórą do dołu przez kilka minut.
Buraki i ziemniaki połącz z mlekiem i kozim serem, przypraw gałką muszkatołową i pieprzem, zmiksuj blenderem. Na odrobinie oleju podsmaż plastry cytryny.
Na talerzu układaj pureé z buraków, rybę, plaster cytryny. Dekoruj sałatą, koperkiem i posiekanymi orzechami.
CZAS: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień