Do góry

Desery Przepis na:

Sorbet truskawkowy

Sorbet truskawkowy

Autor: szynszylka

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 1358

Dodano: 02.03.2010

Odsłon: 30201

Pyszne zakończenie dnia

Składniki

  • truskawki mrożone, 50 dkg
  • Miód spadziowy, 3 łyżki
  • Olej z pestek dyni, 2 łyżki
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. blenderem rozdrabniamy zamarznięte truskawki z miodem na gładką masę

  2. podajemy w grubym szkle polane łyżką oleju z pestek dyni

  3. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gocha01 01 czerwca 2012 Olej do sorbetu?tylko po co? fuj,zupełnie mnie to nie przekonuje,ale sorbet na pewno wypróbuję:-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

szynszylka 03 marca 2010 zamiast oleju można dodać sos czekoladowy do lodów :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 02 marca 2010 sorbet truskawkowy uwielbiam tylko ten olej na wierzchu jakoś do mnie nie przemawia

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 02 marca 2010 ale pyszny i dietetyczny deserek :-) wiem co dzisiaj zrobię po obiedzie :-)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń