Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli grill to obowiązkowo na stole pojawiają się smaczne dodatki. W tym roku postanowiłam zrobić sos BBQ na bazie czereśni. Lubię takie połączenie: pikantny smak chili z czereśniową nutą. Myślę, że z powodzeniem może zastąpić nasz poczciwy ketchup czy musztardę podczas weekendowego grillowania i doda nowego smaku i „pikanterii” do mięsa czy warzyw. W tym roku czereśnie są wyjątkowo soczyste i słodkie więc zapraszam do spróbowania nowego czereśniowego sosu BBQ.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 811
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5742
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9551
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 264
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 811
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5742
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9551
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 264
Składniki
Wydrylowane czereśnie, przecier pomidorowy, sos sojowy, miód i papryki suszone zmiksować na gładką masę Cebule pokroić na drobną kosteczkę i podsmażyć na złoto na patelni Dodać wyciśnięty czosnek i podsmażyć kolejną minutę
Dolać sos na patelnię, zmniejszyć gaz i gotować aż sos stanie się gesty około 4-5 minut Jeśli lubimy aksamitne gładkie sosy to można teraz jeszcze raz zmiksować w blenderze, ja pominęłam ten krok bo lubię, czuć drobinki cebulki w sosie Najlepiej smakuje jako dodatek do hamburgerów, grillowanego mięsa czy pieczonych warzyw