Do góry

Dania główne Przepis na:

Sos do makaronu

Sos do makaronu

Autor: agatokaj

Przepisów i artykułów: 104 Ocena: 2341

Dodano: 31.05.2012

Odsłon: 11240

Dla wielbicieli serów.

Składniki

  • Pierś kurczaka, 1 podwójna mała
  • szpinak mrożony, 1 opakowanie
  • ser gorgonzola, 100 g
  • śmietana, 200g
  • olej, 1 łyżka
  • sól,pieprz,gałka muszkatuowa do smaku
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pierś pokroiłam w drobną kostkę,obsmażyłam na oleju następnie dodałam szpinak,ser i przyprawy gotowałam do zmieszania składników.Podawać z ulubionym makaronem i posypać posiekanymi orzechami nerkowca.(U mnie świderki pełnoziarniste,sar gorgonzola jest bardzo intensywny można dodać go mniej)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń