Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos malinowy z nutą sycylijskiej pomarańczy

Sos malinowy z nutą sycylijskiej pomarańczy

Autor: andalmatiner

Przepisów i artykułów: 88 Ocena: 254

Dodano: 26.03.2018

Odsłon: 116

Do deserów, lodów, naleśników, panna cotty.

Składniki

  • 400 g malin mrożonych
  • sok z 1/2 cytryny
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczka ekstraktu z sycylijskiej pomarańczy
  • 3/4 łyżki skrobi ziemniaczanej
5-6 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Maliny przełóż do rondelka.

    2. Nakryj pokrywką i podgrzewaj, aż owoce się rozmrożą.

    3. Dodaj cukier, sok z cytryny oraz ekstrakt z sycylijskiej pomarańczy.

    4. Delikatnie wymieszaj.

    5. Gdy się zagotuje odlej do szklanki sok (około 1/3 jej wysokości).

    6. W soku rozprowadź skrobię ziemniaczaną.

    7. Przelej do malin i zagotuj.

    8. Gdy się zagotuje przetrzyj przez sito.

    9. Pestki wyrzuć, a sos przelej do słoiczka.

    10. Gotowe.

    11. Smacznego.

    Podawaj do lodów, naleśników, panna cotty...

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń