Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny sos do słoików, który można używać i na kanapki i do pierogów i do placków ziemniaczanych.
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 804
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3099
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 804
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3099
Składniki
Paprykę czerwoną i papryczkę chili myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i mielimy przez maszynkę, dodajemy sól, olej, cukier, liście laurowe i zagotowujemy na małym ogniu 15 minut. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, czosnek wyciśnięty przez praskę, ocet i gotujemy jeszcze wszystko razem około 20 minut. Przekładamy do słoików i pasteryzować 15 minut.