Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny sos do słoików, który można używać i na kanapki i do pierogów i do placków ziemniaczanych.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1811
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1811
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Paprykę czerwoną i papryczkę chili myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i mielimy przez maszynkę, dodajemy sól, olej, cukier, liście laurowe i zagotowujemy na małym ogniu 15 minut. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, czosnek wyciśnięty przez praskę, ocet i gotujemy jeszcze wszystko razem około 20 minut. Przekładamy do słoików i pasteryzować 15 minut.