Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny sos do słoików, który można używać i na kanapki i do pierogów i do placków ziemniaczanych.
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1166
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 100
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 37
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1023
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1166
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 100
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 37
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1023
Składniki
Paprykę czerwoną i papryczkę chili myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i mielimy przez maszynkę, dodajemy sól, olej, cukier, liście laurowe i zagotowujemy na małym ogniu 15 minut. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, czosnek wyciśnięty przez praskę, ocet i gotujemy jeszcze wszystko razem około 20 minut. Przekładamy do słoików i pasteryzować 15 minut.