Do góry

Przetwory Przepis na:

Sos paprykowy pikantny

Sos paprykowy pikantny

Autor:

Przepisów i artykułów: 33 Ocena: 251

Dodano:

Odsłon: 3317

Bardzo smaczny sos do słoików, który można używać i na kanapki i do pierogów i do placków ziemniaczanych.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Paprykę czerwoną i papryczkę chili myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i mielimy przez maszynkę, dodajemy sól, olej, cukier, liście laurowe i zagotowujemy na małym ogniu 15 minut.

    Następnie dodajemy przecier pomidorowy, czosnek wyciśnięty przez praskę, ocet i gotujemy jeszcze wszystko razem około 20 minut.

    Przekładamy do słoików i pasteryzować 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń