Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos vinegrette ala andalmatiner

Sos vinegrette ala andalmatiner

Autor: andalmatiner

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 289

Dodano: 13.03.2018

Odsłon: 84

Receptura własna

Składniki

  • 3 łyżki octu balsamicznego z Modeny
  • 1 łyżka octu balsamicznego figowego
  • 6 łyżek oliwy extra vergine
  • spora szczypta soli morskiej
  • spora szczypta pieprzu czarnego świeżo mielonego
  • szczypta papryki ostrej wędzonej
  • 1/2 ząbka czosnku przeciśniętego przez praskę
  • szczypta suszonej natki pietruszki
  • szczypta ziół dalmatyńskich KOTANYI lub śródziemnomorskich
  • odrobina kwiatków lawendy
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. Wszystkie składniki włóż do słoiczka.

    2. Zakręć dekielek.

    3. Potrząśnij kilkakrotnie i gotowe.

    4. Podawaj z sałatą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń